Dienstverlening – Huisartsenpraktijk Vogelenzang Sint-Oedenrode – Sint-Oedenrode
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Vogelenzang Sint-Oedenrode
Tolhuisweg 10 5492 BS
Sint-Oedenrode

Dienstverlening

De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek en voor herhalingsrecepten.U kunt bij de assistente verder terecht voor:

 • Herhaalrecepten
 • Het meten van de bloeddruk
 • Aanstippen van wratten
 • Verbinden van wonden
 • Oren uitspuiten
 • Hechtingen verwijderen
 • ECG’s
 • Injecties
 • Doppleronderzoek
 • Zwangerschapstest
 • Urine onderzoek
 • Suikercontrole
 • Uitstrijkjes (in het kader van het bevolkingsonderzoek)
 • Verstrekken van informatiefolders

Maak hiervoor telefonisch een afspraak op werkdagen tussen 08.00u – 17.00u. (niet bereikbaar tussen 10.40u-11.00u)

Maak een afspraak
Neem contact op met de praktijk om een afspraak te maken.

Praktijkondersteuner Somatiek
Binnen de huisartsenpraktijk werken wij samen met praktijkondersteuners (POH). Een praktijkondersteuner is een gespecialiseerde assistente en ondersteunt middels een zelfstandig spreekuur de huisarts bij de begeleiding van patiënten met longziekten, suikerziekte en of hart- en vaatziekten. Als u bijvoorbeeld diabetes heeft of een verhoogde bloeddruk en in aanmerking komt voor de 3-maandelijkse controle, dan verzorgt de praktijkondersteuner deze controle voortaan. Een doorverwijzing naar hun spreekuur vindt plaats op verzoek van de arts. De praktijkondersteuners werken onder supervisie van de huisartsen.

 • We hebben twee praktijkondersteuners Somatiek: Janet Rams en Ingrid Kuijpers

Praktijkondersteuner GGZ
Voor psychische problematiek kunt u bij de praktijkverpleegkundige geestelijke gezondheidszorg GGZ (POH-GGZ) terecht. Voor eventuele aanvullende behandeling kan zij rechtstreeks doorverwijzen naar andere psychische hulpverleners. Verwijzing naar de POH-GGZ kan plaatsvinden na een gesprek bij de huisarts. De assistente plant de afspraken voor u in. De gesprekken worden volledig vergoed door de verzekering. Geregeld vindt er overleg plaats tussen de praktijkondersteuner en uw huisarts.

 • We hebben één praktijkondersteuner GGZ: Ezra van Kemenade

Maak een afspraak
Neem contact op met de praktijk om een afspraak te maken.

Op afspraak
Het spreekuur wordt gehouden op iedere werkdag. Voor het spreekuur moet u altijd vooraf een afspraak maken. U kunt voor een afspraak de praktijk bellen op werkdagen tussen 08.00u – 17.00u (tussen 10.40u – 11.00u is de praktijk alleen voor spoedgevallen bereikbaar). U kunt ook online een afspraak maken.

Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

Meer tijd
Eén afspraak is voor één klacht. Heeft u meerdere klachten of vragen? Geef het aan bij het maken van de afspraak, we kunnen er rekening mee houden in onze agenda.

Maak een afspraak
Neem contact op met de praktijk om een afspraak te maken.

Voor eenvoudige vragen of het opvragen van een uitslag kunt u gebruik maken van het telefonisch spreekuur. Dat heeft als voordeel dat u niet naar de praktijk hoeft te komen. U belt tussen 08.00u – 10.30u naar de praktijk en vraagt om een telefonisch consult. De huisarts belt u dan later die dag op een afgesproken tijdstip terug. Vanwege het plannen van de agenda van uw huisarts worden telefonische consulten die later aangevraagd worden doorgezet naar de eerstvolgende werkdag. Eventueel is een beeldbelafspraak mogelijk.

Maak een afspraak
Neem contact op met de praktijk om een afspraak te maken.

U kunt in de online patiëntenomgeving eenvoudige gezondheids- of administratieve vragen stellen aan uw huisarts, praktijkondersteuner of assistente door middel van eConsult.
Wij beantwoorden uw vraag binnen twee werkdagen.
U dient hiervoor in te loggen.

Maak een afspraak
Ga direct naar de patiëntenomgeving.

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. Bijvoorbeeld omdat u te ziek, (tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been bent. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. In de praktijk zijn de mogelijkheden voor onderzoek en behandeling beter. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.

Maak een afspraak
Neem contact op met de praktijk om een afspraak te maken.

De waarneming ’s avonds, ’s nachts en in het weekend is geregeld door de huisartsenpost/doktersdienst. Op de huisartsenpost werken alle huisartsen in de regio ‘s-Hertogenbosch-Oss-Veghel samen. Iedere werkdag na 17.00 uur, op zaterdag en zondag en op feestdagen is de huisartspost geopend. Houdt bij het maken van een afspraak uw verzekeringsgegevens bij de hand.

Het adres van de huisartsenpost is:

Spoedpost Uden
Nistelrodeseweg 10
5406 PT Uden
Tel. 088-8765050
www.huisartsenpost-hov.nl